Chipreader

Chipreader

Het is aangeraden om je kat te laten chippen en te registreren. Mocht er wat gebeuren met de kat dan kan de dierenambulance de chip uitlezen en de eigenaar contacteren als dat nodig is. 

Sinds 2023 zijn wij van japatish ook in bezit van een chipreader die eventueel gebruikt kan worden om de chip van een kat uit te lezen. 

Jaarlijks raken er duizenden katten zoek en helaas wordt niet elke kat teruggevonden. Helaas is het niet verplicht om je kat te chippen maar dit is dan ook één van de redenen waarom wij toch adviseren om de kat te laten chippen en, niet te vergeten, te registeren. Alleen chippen is dus niet voldoende want als de kat niet geregistreerd is dan kunnen we ook niet weten waar de kat vandaan komt en helaas niet terug gebracht worden. Daarom adviseren wij eigenaren om hun kat te chippen. 

Dit is ook de redenen waarom wij tegenwoordig ook in het bezit zijn van een chipreader. Zo kunnen wij helpen met het zoeken van de eigenaar. Mocht u een kat gevonden hebben kunt u contact met mij opnemen zodat ik de chip kan uitlezen. Op dit moment ben ik beschikbaar in Dordrecht en in Zwijndrecht. 

Samen kijken we dan of we de chip kunnen uitlezen. Dit wel allemaal zo stressvrij mogelijk voor de kat. We gaan de kat niet forceren. 

Wanneer het chipnummer uitgelezen is kijken we op chipnummer.nl of de chip geregistreerd staat of niet en kan er contact worden opgenomen met de eigenaar.

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud