Kattenbakvulling review #4: Almo Nature Cat Litter

Kattenbakvulling review #4: Almo Nature Cat Litter

Almo Nature promoot zichzelf dat ze kwaliteitsproducten voor hond en kat verkopen. Op hun website staat dat hun kattenbakvulling "op basis van 100% groenten, 100% natuurlijk, 100% zonder additieven" is. Ik snap even niet waarom dit op hun website over kattenbakvulling staat maar misschien dat we dat nog ondervinden. 

Almo Nature kan ik voornamelijk van de voeding maar ze hebben dus ook een kattenbakvulling. Een heel interessant product om eens uit te proberen. Maak kennis met de Almo Nature Kattenbakvulling. 

Aan welke eisen van de kat voldoet het product?

Als we uitgaan van de algemene regels voor kattenbakvulling dan moet het kattenbakvulling zacht zijn voor de pootjes. Almo Nature's kattenbakvulling voelt als zand aan als ik er op druk en lijkt me dus heel zacht voor de poten van mijn mannetjes. De korrels zijn heel klein, vermoed zo'n 1 millimeter. 

Zo te zien zijn er geen extra geurtjes toegevoegd aan de kattenbakvulling maar ik moet eerlijk toegeven dat het een onaangename geur heeft. Ik durf niet te zeggen waar het naar ruikt maar ik vind het niet prettig.

Gezien katten een betere geur hebben dan mensen ga ik er van uit dat het ook niet prettig voor hun ruikt. Maar ik vermoed dus niet dat dit een extra geur is die toegevoegd is aan het grint. 

Wat deze kattenbakvulling wel heel goed doet is de urine observeren. De kattenbakvulling houd de urine heel goed vast en dat is wel erg fijn. 

Daarnaast willen we natuurlijk dat de kattenbakvulling giftig is voor de kat. Gezien dit een natuurlijke kattenbakvulling is ga ik er vanuit dat deze niet giftig is. 

Wat vinden de mannetjes ervan?

Mijn mannetjes lijken deze kattenbakvulling fijn te vinden. Ze maken er goed gebruikt van. Doen beide behoeftes in de bak en dat wil ik graag zien. Ondanks dat ik er een sterke geur aan vind vinden lijken mijn mannetjes daar niet zo'n last van te hebben dus dat is hartstikke fijn. 

Samenvatting

Zacht
Geen geur
Absorberend
Niet giftig
Klonterend
Stank
Betaalbaar
Uitloop

Informatie

Soort Vezels
Type Klonterend
Inhoud 2,54 kilo
Zakken per bak 3

Kosten

Prijs € 19,99
Kiloprijs € 4,40
Prijs per dag € 0,67
Prijs per maand € 19,99
Prijs per jaar € 239,88
*Deze kosten zijn op basis van onze testbak en het gebruik van het testteam.

Uitgetest in:

Kattenspullen.nl - Kattenbak Primo XXL

Testteam:

Testteam: Sherry en Paddy

 

Zacht

Zacht

Geen geur

Geen geur

Absorberend

Absorberend

Niet giftig

Niet giftig

Aan welke eisen voor de mens voldoet het product?

Één van de belangrijkste eisen van een kattenbakvulling die ik, als mens, vind is dat ik er zo weinig mogelijk tijd aan hoeft te besteden. Dat houdt dus in dat de kattenbakvulling goed moet klonteren. De urine moet geabsorbeerd worden tot een klont en zo makkelijk uit te scheppen worden. Dat doet dit grind hartstikke goed. De kattenbakvulling klontert heel goed en is daardoor heel makkelijk uit te scheppen. 

Wat ik wel jammer vind van deze kattenbakvulling is dat er vrij veel stof vrij komt. Dit is echt niet fijn. Dit stof slaat op mijn longen en dat maakt voor mij de kattenbakvulling niet fijn. 

Verder zou ik willen dat er zo weinig mogelijk stank van de kattenbak vrij komt. Volgens de website zou deze kattenbakvulling geuren betrouwbaar moeten neutraliseren. Dat klinkt dus goed.

Nu gaf ik al aan dat ik er een sterke geur aan vind zitten maar dit is gelukkig niet overheersend wat ik wel jammer vind is dat als mijn mannetje op de bak geweest is ik een hele lange tijd de stank nog ruik en dat is dus een beetje een tegenspraak van wat ze aangeven. Het is zeker niet de bedoeling dat kattenbakvulling nog lang ruikt. Als ze net geweest zijn verwacht ik inderdaad een geur maar niet een uur later nog. Zeker niet als mijn mannetje het netjes begraaft. 

Wat nog een puntje is van kattenbakvulling is dat het betaalbaar blijft. Voor mijn kattenbak moet ik minimaal 2 zakken gebruiken om de bak een beetje te vullen. Dit houd natuurlijk in dat ik zo'n 24 zakken per jaar moet gebruiken maar dan reken ik nog niet het bijvullen erbij. De prijs die daar bij hoort vind ik een beetje veel oplopen. 

Wat voor mij ook nog een probleem is is de uitloop. Beetje uitloop zou ik totaal niet erg vinden, ik zet dan de robot stofzuiger aan en het is weer weg. Maar bij deze kattenbakvulling blijft het heel erg aan de poten hangen. Zo wordt mijn zwarte kat (Paddy) gewoon wit.. en dat is zeker niet de bedoeling. Doordat hij zijn behoefte wilt begraven zitten zijn hele poten onder. 

Ik probeer dit zo veel mogelijk af te doen als ik het zie maar helaas zie ik het niet altijd en wat gebeurd er dan? Hij likt het op. Ik weet nou niet of ik dit zo prettige gedachte vind.

Auteur

Mijn naam is Susan en sinds 2018 ben ik professioneel kattenoppas. Omdat ik zelf altijd op zoek ben naar de 'perfecte' kattenbakvulling ben ik een onderzoek begonnen over welke kattenbakvulling nou fijn is voor kat maar ook voor de mens. 

Waar te koop?

Deze kattenbakvulling is te koop bij de volgende webshop:

Amazon.nl

Keurmerken

happy_cats_keurmerk_susan_hoogkamp.120x0-is.jpgff_certified_professional_logo.120x0-is.png

Tip van de dag

 

 

Klonterend

Klonterend

Stank

Stank

Betaalbaar

Betaalbaar

Uitloop

Uitloop

Conclusie

Als het alleen voor mijn katten was raad ik zeker deze kattenbakvulling aan. De kattenbakvulling is zacht voor hun pootjes en ze lijken hier heel goed gebruik van te maken.

Maar omdat ik er ook een goed gevoel bij moet hebben raad ik het weer niet voor de mensen aan.

Zacht
Geen geur
Absorberend
Niet giftig
Klonterend
Stank
Betaalbaar
Uitloop

Deze kattenbakvulling voldoet aan 5 van de 8 selectiecriteria en dat is zeer positief.

Zoals in mijn criteria te zien is is deze kattenbak vulling zeker geschikt voor de kat. Alles is groen maar voor de mens is dit niet een hele fijne kattenbakvulling. 

Ondanks dat het voor de mens niet fijn is zou ik toch deze kattenbakvulling aanraden als je het niet erg vind dat het voor jezelf niet zo prettig is. 

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud