Kattenbakvulling review #1: Biokat's Micro Classic

Kattenbakvulling review #1: Biokat's Micro Classic

Als kattenoppas kom ik in vele huizen die gebruik maken van verschillende kattenbakvulling. Nu ben ik zelf altijd op zoek naar de "beste" kattenbakvulling dus dacht ik dat het een goed idee waas om de verschillende kattenbakvullingen uit te testen en kijken welke kattenbakvulling ik aanbeveel en welke juist niet.

Waar moet het product aan voldoen?

Wat zijn de eisen waar je naar moet kijken als je naar een nieuwe kattenbakvulling gaat kijken? Als eerste vind ik dat je moet kijken naar wat een kat fijn vind. In de meeste gevallen zijn dit fijne korrels die zacht zijn voor hun pootjes en grit waar geen geurtje aan zit. Daarnaast kijk ik naar welke eisen ik eraan zet. Dit is klonterend grit om het makkelijk uit te scheppen en het moet niet te duur worden. 

De eisen

  1. Fijne (zachte) korrels
  2. Geen geurtjes
  3. Klonterende kattenbakvulling
  4. Niet te duur

 

Let bij het kiezen wel altijd op wat JOUW kat het fijnst vind door te experimenteren. De ene kat vind dit grit leuk en de andere een andere soort grit. De enige manier hoe jij erachter komt is dus om te experimenteren. 

Ik ben natuurlijk niet alleen maar kattenoppas maar ook katteneigenaar. Over de jaren heen heb ik ook verschillende soorten grit gebruikt. Op dit moment gebruik ik "Biokat's Micro Classic" en dat leek mij een goed product om mee te beginnen. 

Meer lezen?

Kijk dan op onderstaande website:

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud