Kattenbakvulling review #3: Biokat's Micro Fresh Summerbreeze

Kattenbakvulling review #3: Biokat's Micro Fresh Summerbreeze

Als katteneigenaar ben ik altijd op zoek naar goede kattenbakvulling. Kattenbakvulling die niet al te duur is maar dat mijn mannetjes ook graag gebruiken. Zo ben ik bezig met het uittesten van verschillende kattenbakvullingen en schrijf ik er een review over. Op moment van schrijven heb ik al eerdere 2 reviews geplaatst over Biokat's Classic Fresh 3in1 en Biokat's Micro Classic omdat dit twee kattenbakvullingen zijn die ik zelf ook gebruik (of gebruikt heb). Deze keer wil ik het over de Biokat's Mirco Fresh Summerbreeze hebben.

 

Waar moet het product aan voldoen?

Wat zijn de eisen waar je naar moet kijken als je naar een nieuwe kattenbakvulling gaat kijken? Als eerste vind ik dat je moet kijken naar wat een kat fijn vind. In de meeste gevallen zijn dit fijne korrels die zacht zijn voor hun pootjes en grit waar geen geurtje aan zit. Daarnaast kijk ik naar welke eisen ik eraan zet. Dit is klonterend grit om het makkelijk uit te scheppen en het moet niet te duur worden. 

De eisen

  1. Fijne (zachte) korrels
  2. Geen geurtjes
  3. Klonterende kattenbakvulling
  4. Niet te duur

 

Let bij het kiezen wel altijd op wat JOUW kat het fijnst vind door te experimenteren. De ene kat vind dit grit leuk en de andere een andere soort grit. De enige manier hoe jij erachter komt is dus om te experimenteren. 

Wat vind ik van het product

Normaal gesproken zou ik dit product al niet kopen omdat er duidelijk een geurtje aan zit en als kattenprofesional leren we dat katten dit totaal niet fijn vinden. Maar omdat dit een breuk zak was was hij maar 1 euro dus daar kon ik het niet voor laten liggen. Nu kan ik het ook heel goed begrijpen dat de katten geurtjes niet fijn vinden want de lucht van dit grit is duidelijk aanwezig. Zo erg dat ik er zelf last van had maar we hebben dit grit een maand uitgeprobeerd. 

Het product moet wel goed klonten dus dat zou een voordeel zijn. Het zijn weer kleine gritkorrels wat weer fijn zijn voor de pootjes dus dat ziet er zeker goed uit. Prijs is wel beetje aan de hoge kant, hij is duurder dan de Micro Classic en dat vind ik het niet waard. Vooral niet omdat ik zelf last heb van de geur van de "summerbreeze". 

Aan welke eisen voldoet het product?

De korrels zijn zeer fijn dus daar voldoet dit product zeker aan. Helaas zit er een geur aan en dat beïnvloed mijn keuze zeker. Voor de rest is het in principe wel een goed grit maar ik zou eerder Micro Classic aanbevelen dan dit product.

Conclusie

In principe is het een goed grit. Mijn mannetjes maakte er redelijk gebruik van ondanks dat ze hun normale grit ook hebben staan. Ik vond toch wel om de dag een plasje of twee dus de geur vonden hun niet zo heel erg. Zelf ben ik totaal niet tevreden over de geur want dit overheerste echt. Zodra ik de kamer waar de bak stond in kwam rook ik de summerbreeze al. Persoonlijk vond ik dat niet prettig. 
Ik kan het product overigens wel aanbevelen als je vind dat die extra geur nodig is in huis maar liever stuur ik je door naar de Micro Classic.

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud