Kattenbakvulling review #6: Crystal Clear Litter Pearls

Kattenbakvulling review #6: Crystal Clear Litter Pearls

Deze kattenbakvulling heb ik uit nieuwsgierigheid gekocht en moet toegeven dat ik deze niet heb laten uittesten door mijn mannetjes. Deze kattenbakvulling is gemaakt van Silicaat en ondanks dat er gezegd wordt dat het niet giftig is voor katten ben ik er toch een beetje bunzig over. Op de verpakkingen van Silicaat staat dat je het niet in mag nemen maar een kat die erover heen loopt en daarna z'n pootjes gaat likken mag wel? Hmm... ik vind het raar maar toch even gekeken wat het precies is. Dus...

Crystal Clear geeft aan dat ze een geurcontrole hebben, geen stof, dat het zacht voor de pootjes zijn en cat vriendelijk... Nou laten we dat eens gaan bekijken. 

Aan welke eisen van de kat voldoet het product?

Het bedrijf geeft aan dat het grit zacht voor de pootjes moet zijn. Ik heb er met mijn hand op gedrukt en vond er af en toe wel een scherp randje aan te zitten. Zeker niet zacht voor de pootjes. De korrels zijn ook vrij groot. 

Wat wel fijn is aan deze korrels is dat er geen geur aan zit. Katten hebben een hele sterke neus en om dan nog eens een extra geur door te krijgen lijkt mij niet zo fijn. 

Silicaat absorbeert de urine heel goed. Meestal worden de gebruikte korrels geel dus kan je zien welke uitgeschept kan worden maar dit heb ik niet uitgeprobeerd. 

Of de korrels giftig zijn of niet? Er wordt gezegd van niet dus daar mag ik dan wel van uit gaan. Als het om silicaat gaat ben ik wel wat voorzichtiger.

Wat vinden de mannetjes ervan?

Mijn mannetjes hebben dit grit niet uit mogen proberen van mij dus ik weet niet wat ze er van vinden. 

Samenvatting

Zacht
Geen geur
Absorberend
Niet giftig
Klonterend
Stank
Betaalbaar
Uitloop

Informatie

Soort Silicaat
Type Silicaat
Inhoud 1,8 kg
Zakken per bak 1

Kosten

Prijs € 10,99
Literprijs ?
Prijs per dag € 1,56
Prijs per maand € 43, 99
Prijs per jaar €  525,52
*Deze kosten zijn op basis van onze testbak en het gebruik van het testteam.

Uitgetest in:

Testteam:

Testteam: Sherry en Paddy

 

Zacht

Zacht

Geen geur

Geen geur

Absorberend

Absorberend

Niet giftig

Niet giftig

Aan welke eisen voor de mens voldoet het product?

Persoonlijk vind ik het ontzettend lastig om de silicaat korrels uit te scheppen. Ik krijg nooit alle gebruikte korrels eruit en vaak neem ik de ongebruikte korrels ook mee. 

Dit grit is wel stofvrij maar dat komt natuurlijk omdat het silicaat korrels zijn (en geen klei) maar zodra de katten uit de bak springen komen veel korrels mee. Heb het idee dat deze aan de pootjes blijven plakken. Dit lijkt me dan weer pijnlijk als ze uit de bak lopen...

Auteur

Mijn naam is Susan en sinds 2018 ben ik professioneel kattenoppas. Omdat ik zelf altijd op zoek ben naar de 'perfecte' kattenbakvulling ben ik een onderzoek begonnen over welke kattenbakvulling nou fijn is voor kat maar ook voor de mens. 

Waar te koop?

Deze kattenbakvulling is te koop bij de volgende webshop:

Bol.com

Keurmerken

happy_cats_keurmerk_susan_hoogkamp.120x0-is.jpgff_certified_professional_logo.120x0-is.png

Tip van de dag

 

 

Klonterend

Klonterend

Stank

Stank

Betaalbaar

Betaalbaar

Uitloop

Uitloop

Conclusie

Misschien had ik toch wel even de mannen de kans moeten geven om het uit te proberen maar ik ben gewoon geen fan van silicaat korrels. 1 van de redenen is gewoon dat het bij mij al zeer doet, laat staan bij de gevoelige pootjes van mijn mannetjes. 

Zacht
Geen geur
Absorberend
Niet giftig
Klonterend
Stank
Betaalbaar
Uitloop

Deze kattenbakvulling voldoet aan 1 van de 8 selectiecriteria en dat is zeer positief.

Er zijn maar weinig punten waar dit grit op scoort ondanks dat het niet (goed) getest is. Dit is dan ook een redenen waarom ik het grit niet aan zou raden. Pak liever een wat zachter grit. 

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud