Welke kattenbakvulling is de beste?

Welke kattenbakvulling is de beste?

Als je een dierenwinkel binnen loopt en naar de kattenbakvulling afdeling ga dan zie je ontzettend veel verschillende soorten kattengrit. Je hebt fijne korrels, grove korrels, houtkorrels, met geuren, zonder geuren, silica-grind enzovoorts en dan heb je deze soorten ook nog eens in verschillende soorten merken...Keuzes genoeg maar welke kattenbakvulling is nou de beste? 

Klontvormend en niet-klontvormend

In principe kan je de kattenbakvulling splitsen in twee soorten. De klontvormend en de niet-klontvormend. De klontvormend zorgt ervoor dat de urine een balletjes (of klontje) vormt en is dan makkelijk uit de bak te scheppen. Als je de bak elke dag uit schept de bak schoner en kan je langer met je kattenbakvulling doen. 

Niet-klontvormend houdt in dat als het grind nat wordt deze uit elkaar valt en dat wordt dan lastig om de urine eruit te scheppen. Deze blijft dan vaak een week in de bak zitten voordat de bak verschoond wordt. De bak gaat ook vaak stinken waardoor het voor de kat vaak een verschrikking wordt om op de bak te gaan.

Meer lezen?

Kijk dan op onderstaande website:

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud