Review: PeeWee kattenbakken

Review: PeeWee kattenbakken

Al voor een paar maanden wilde ik graag de PeeWee kattenbakken uitproberen. Ik zag ze wel eens langskomen op marktplaats maar vond ze dan nog steeds prijzig en ik wist niet zo goed of de mannen het wel gingen gebruiken. Gelukkig stonden ze op Animal Event en kon ik dus even goed uitproberen of het iets voor mij (en mijn mannetjes) is. 

De aardige mevrouw die daar werkte liet ons (me tante en ik) zien hoe zo'n Peewee bak nou eindelijk werkt. Je gooit een laagje in de onderste bak. Dan doe je boven bak (de zeef) erin. Deze vol je 2 cm vol met de peewee houtkorrels en dan doe je de toplaag erop. Of het is de rond of de kap. Gezien ik naar open bakken trek heb ik dus alleen een rand. 

Daarna liet ze zien hoe de korrels werken. Ze had een bakje met de korrels en daar gooide ze koffie in. Het eerste wat mij opviel was dat de korrels de koffie opnam. De korrels bleven werken tot dat al het water weg was. De korrels werden dan gepulverd. Dus als de kat dan zou graven vallen deze door de zeef en liggen ze in de onderbak. Dit houdt dus in dat de bovenlaag altijd 'vers' blijft. So far, so good. Ook mochten we even aan de bakje ruiken en ik kon totaal geen koffie lucht ruiken. Dit houdt dus in dat je de urine ook niet ga ruiken. 

Meer lezen?

Kijk dan op onderstaande website:

Volg ons op Instagram

Time spent with cats is never wasted

- Sigmund Freud