Kattengedragsadvies bij japatish

Kattengedragsadvies

Als uw kat gedragsproblemen, zoals angst, agressie, plassen en sproeien, vertoont kunnen wij u helpen met gedragsadvies. Met tips en trucs proberen wij, samen met u, het probleem op te lossen.

We kunnen een consult inplannen zodat ik langs kom en gelijk op maat advies geef of we plannen een telefonisch consult in. Dit is handig als u bepaalde vragen heeft over het gedrag van uw kat(ten).

Het gedrag van de kat

Een kat hoort een kat te zijn! Dit houdt in dat een kat moet kunnen krabben, klimmen, spelen, jagen, eten en slapen. Dit houdt in dat een kat vaak iets meer nodig heeft dan alleen maar een kattenbak en voer- en waterbakken. Hebben ze niet de juiste benodigdheden of kunnen ze geen kat zijn kan dit uiten tot gedragsproblemen. Gedragsproblemen kunnen namelijk veroorzaakt worden door o.a. verveling, angst en stress.

 

Een kat kan heel goed vertellen wat er aan de hand is met zijn lichaamstaal maar helaas kunnen we niet allemaal weten wat de kat ons verteld. Als een kat naast de bak plast houdt dat echt niet in dat de kat dit doet om u te pesten. Er is wat meer aan de hand, maar wat? Het belangrijkste is natuurlijk wel om eerst contact op te nemen met de dierenarts om het medische uit te sluiten als dat eenmaal gebeurd is kan ik met wat adviezen u helpen.

Ik ben ook inzetbaar om te kijken hoe we uw huis zo katvriendelijk in kunnen richten.

 

Let op: ik ben geen kattengedragstherapeut! Mocht het probleem groter zijn als dat het in eerste instantie lijkt zal ik u altijd door verwijzen naar een kattengedragstherapeut die u dan weer verder kan helpen.