japatish | Kattenoppas aan huis

Kattenoppas aan huis

Een kat is een echte control freak en houdt van regelmaat. Zodra het personeel op vakantie gaat hebben veel katten hier last van. Al helemaal als ze naar een andere locatie gebracht moeten worden. De meeste katten vinden dit niet leuk en ervaren dit als erg stressvol.

Dit houdt natuurlijk niet in dat een eigenaar van katten niet meer op vakantie mag of kan. Een kattenoppas aan huis is dan een betere oplossing. De kat blijf dan in zijn eigen vertrouwde omgeving en de kattenoppas zorgt dat de rituelen van eigenaar en kat zo veel mogelijk aangehouden worden. De kattenoppas komt op een vaste tijd langs. Dit is ook zo fijn voor de kat want dat weet hij (of zij) waar hij aan toe is.

Graag maken we kennis met u en uw kat(ten)! Hiervoor kunt u een gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen.

Werkwijze

Omdat u de verzorging van uw geliefde huisdier in mijn handen achter laat, kom ik eerst langs voor een kennismakingsgesprek nadat u zich heeft aangemeld via ons aanmeldformulier, telefonisch of via mail. Tijdens dit gesprek kunt u en uw kat(ten) kennis met mij maken en andersom natuurlijk ook. Ik noteer alle informatie die ik nodig heb voor het verzorgen van uw kat en kunnen we gelijk ook bespreken wat uw wensen zijn en wat voor zorg uw kat nodig heeft. Tijdens dit gesprek verneem ik ook of er nog andere huisdieren in huis zijn die verzorging nodig hebben en wat uw vakantieperiode is. 
Zorg ervoor dat u ruim van te voren contact met ons opneemt voor dit kennismakingsgesprek. 

Overeenkomst

Het kan soms voorkomen dat u gelijk enthousiast bent en aangeeft om verder te gaan met mij. Dat is natuurlijk fijn want dan kunnen we gelijk even door het huis lopen en kunt u aangeven waar de kat het liefs slaapt en waar het voer en eventuele andere verzorginsmiddelen liggen. 
We nemen het aanmeldingsformulier door en na het kennismakingsgesprek krijgt u van mij de oppasovereenkomst. Als u eens bent met de overeenkomst en getekend terug gestuurd heb krijgt u van mij een factuur. Deze vraag ik te betalen voordat de oppasperiode begint, dit kan via iDeal (Mollie) of via bankoverschrijving.

Oppasperiode

De eerste dag van de oppasperiode stuur ik een berichtje dat de oppasperiode begonnen is.

Zodra ik binnen stap kijk ik eerst of er post ligt. Deze leg ik dan op de afgesproken plek. Daarna ga ik te werk. Ik loop de ruimte waar de katten verblijven na en begroet te katten als ze zich gelijk laten zien. Mochten ze erg schuw zijn kijk ik alleen of ik ze zie en dan laat ik ze met rust (totdat ze naar mij toekomen).
Zodra ik de katten gezien heb geef ik ze vers voer en water. Terwijl de katten aan het eten zijn schep ik de kattenbakken uit en doe ik, mits nodig, rondom de bak vegen. Eventuele extra diensten worden dan ook uitgevoerd.

Als de kat klaar is met eten en ik alle diensten uitgevoerd heb is het speel- en knuffeltijd. Dit wordt door de kat zelf ingevuld. Wilt de kat spelen gaan we spelen, wilt hij kroelen gaan we kroelen. 
Aan het einde van de dag schrijf ik een (klein) verslagje met dingen die gebeurd zijn deze dag en wat mij opgevallen is. Eventueel schrijf ik hier ook gedragsadviezen in. Het is dus belangrijk dat u de verslagen even doorleest. Dit kan tijdens de oppasperiode of na de oppasperiode (staat digitaal dus u kunt er makkelijk bij komen).

Het kan zijn dat de volgorde voor uw kat anders. Dit ligt ten alle tijde aan de kat!

Einde oppasperiode

De laatste dag van de afgesproken oppasperiode stuur ik een bericht dat dit de laatste dag is. Mocht ik nog een extra dag langskomen verwacht ik uiterlijk in de ochtend een bericht, dan kom ik die dag ook. Ik verwacht ook een bericht als u thuis bent gekomen anders bereken ik de extra dagen door. In dit geval weet u dat uw kat altijd gewoon verzorgd wordt, ook al bent u later thuis dan afgesproken.

Tot slot

Na de oppasperiode neem ik nogmaals contact met u op om een afspraak in te plannen of de sleutel wordt opgehaald of dat ik deze even langs moet brengen. Tijdens deze afspraak bespreken we eventuele vragen en/of opmerkingen die u heeft ondervonden in het verslag. 

Checklist

Voordat u op vakantie gaat is het handig om u eerst even voor te bereiden. Daar heb ik een makkelijke checklist van klaar gemaakt. 

japatish | Voordelen van een kattenoppas aan huis

Voordelen van een kattenoppas aan huis

 • De kat wordt dagelijks verzorgd in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dit scheelt weer in stress.
   
 • De kat krijgt elke dag vers water en voer.
   
 • De kattenbak wordt elke dag uitgeschept en 1 keer in de week helemaal schoongemaakt.
   
 • De oppasser heeft naast certificaten en diploma's m.b.t. kattengedrag ook ervaring in het verzorgen van katten. Bijvoorbeeld met schuwe katten die even moeten wennen. 
   
 • De oppasser houdt u op de hoogte door middel van whatsapp en een digitaal verslag. 
   
 • De oppasser heeft snel door of er iets mis is met de kat en heeft ook altijd een EHBO bag mee. 
   
 • Uw huis wordt dagelijks bezocht en gecontroleerd. Deuren die dicht zitten blijven dicht zitten en post wordt uit het zicht gelegd.
Over ons

Over mij

Mijn naam is Susan Hoogkamp, heb 3 katten en ik werk ook graag met katten. Ik ben gediplomeerd kattenwelzijn-deskundige en volg een opleiding tot kattengedragsadviseur. Uw kat is mijn baas en ik doe ook alleen iets wat de kat wilt!

Bekijk tarieven

Tarieven

De verzorging van een kat is maatwerk, geen kat (of huis) is hetzelfde. Daarom zijn er meerdere mogelijkheden beschikbaar afhankelijk van uw wensen en/of de behoefte van uw kat.

Meld u aan

Bent u overtuigd?

Al helemaal overtuigd en wilt u graag kennis maken met mij? Voor een kennismakingsgesprek komen wij gratis en vrijblijvend bij u langs.